Review: VindJeUpdate en John Academy

Review: VindJeUpdate en John Academy

Wij van VirtualTalents hebben de cursussen van VindJeUpdate (gratis) en John Academy (betaald) gevolgd en eens onder de loep genomen. Hieronder kun je lezen over ons eindoordeel wat betreft de twee cursusaanbieders.

VindJeUpdate

Op vindjeupdate.hoewerktnederland.nl kun je verschillende gratis (IT-)cursussen vinden om vaardigheden mee op te doen en je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Op VindJeUpdate vind je veel gratis cursussen. Deze zijn zeer effectief als je nog nooit met bepaalde onderwerpen aan de slag bent geweest. Zo kun je een gratis cursus volgen in Adobe InDesign of Adobe Illustrator of software waarmee je ontwerp-vaardigheden kunt ontwikkelen. En dat komt van pas in veel verschillende banen. Veel van de cursussen hebben een vereist opleidingsniveau van MBO-2, enkelen liggen wat hoger. Het is daarom niet zeer complex, maar geeft een goed beeld van wat je moet weten in simpele, duidelijke taal. De cursussen worden per video(les) geïntroduceerd door een vrouw die een korte vooruitblik geeft over de stof die behandeld wordt. Vervolgens volgt een beeldopname video waarin stap voor stap en in simpele woorden wordt uitgelegd hoe de basisfuncties werken. De video’s lijken flink gedateerd te zijn en te werken met oudere versies van de software. Hoewel de kernfuncties niet verandert zijn over de jaren, oogt het toch wat stoffig en veroudert. Al bij al kun je prima terecht om basiskennis op te doen over verschillende softwarepakketten en vaardigheden.

John Academy

Bij johnacademy.co.uk, een award-winning online opleider, kun je een gigantisch scala aan verschillende cursussen volgen in het Engels over diverse onderwerpen.

John Academy is een Britse opleider die cursussen aanbiedt van verschillende particulieren over diverse onderwerpen. Je kunt hier niet alleen terecht als beginneling maar je kunt hier ook terecht als je je wilt verdiepen in een onderwerp, of als je je bestaande vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen. Voor ieder wat wils. Het grootste verschil met VindJeUpdate is dat je hier dan ook betaalt voor je cursussen. Dit varieert tussen de 15 en 30 euro afhankelijk van de (grootte van de) cursus. Het voordeel hiervan is echter wel dat de cursussen up-to-date zijn en dus vaak de nieuwste software en content gebruiken. Hier kun je dus terecht als je je wilt verdiepen in een vaardigheid of deze goed wilt beheersen. De variatie tussen aanbieders is echter groot. Dat zorgt er ook voor dat de kwaliteit en het gesproken Engels varieert per cursus. Over het algemeen, als je goed de reviews leest en de juiste cursussen uitkiest, kun je tegen een lage prijs hier veel vaardigheden opdoen én certificaten behalen om dit aan te tonen.