8 Digital Marketing blogs die je moet volgen

Als beginnend Digital Marketeer word je waarschijnlijk overspoeld met nieuwe indrukken, informatie en tools. Zo veel dat je wel eens het overzicht kwijtraakt. Dat is echter kenmerkend voor het vak: je kan niet in alle onderdelen van Digital Marketing specialist zijn. Gelukkig zijn er een heleboel blogs die je kunt volgen en raadplegen wanneer je het even niet meer weet. Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen binnen Digital Marketing.

Frankwatching

Deze grote Nederlandse website kan gezien worden als de Wikipedia van marketingcommunicatie. Regelmatig worden er tips, nieuwtjes, podcasts en infographics gedeeld door meer dan 600 verschillende experts. Op die manier is er een ruim aanbod van content voor elk van de marketingcommunicatie categorieën. Naast contentplatform is Frankwatching ook een aanbieder van opleidingen en trainingen, events en een overzicht van vacatures in de branche. Een hele belangrijke dus als je een carrièreswitch naar Digital Marketing wil maken.

HubSpot

De mannen achter Hubspot zijn de bedenkers van Inbound Marketing: een opkomende vorm van marketing die de aandacht trekt door middel van relevante en nuttige content, en die vooral niet opdringerig is. Met bijna 15 jaar ervaring op zak is HubSpot uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. De website bestaat uit een groot platform met waardevolle blogcontent, wat veelal gebaseerd is op data. Let wel op, aangezien het om een Amerikaans bedrijf gaat, is de volledige website in het Engels.

Marketingfacts

Een concurrent van Frankwatching is Marketingfacts. Een weblog waarop dagelijks enorm veel marketingkennis- en nieuws wordt gedeeld. Met een database van circa 300 specialisten creëren ze content voor het brede spectrum van Digital Marketing. Jaarlijks wordt ook het Marketingfacts Jaarboek uitgebracht in samenwerking met het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing), waarin alle actualiteiten rondom (Digital) Marketing aan bod komen. Daarnaast biedt Marketingfacts ook workshops en masterclasses aan om je kennis van bepaalde onderwerpen aan te scherpen, en is er een overzicht van interessante vacatures.

Emerce

Ook Emerce is een platform dat gebaseerd is op bijdrages van experts. Naast Marketing zijn Tech, Media en E-commerce ook onderwerpen die veel aan bod komen. Dagelijks worden er meerdere updates geplaatst die voornamelijk gericht zijn op de Nederlandse markt. Met een lidmaatschap krijg je toegang tot exclusieve video’s en presentaties en kan je je nog verder
verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Dutchcowboys

Dutchcowboys is van alle markten thuis. Ze delen artikelen over nieuwe technologie en gadgets, software en natuurlijk marketing. Ook de ontwikkelingen op het gebied van Social Media worden op de voet gevolgd door Dutchcowboys. Met dagelijkse nieuwe artikelen zit er genoeg interessante content tussen.

Internet Marketing Unie

Volgens eigen zeggen is de Internet Marketing Unie (IMU) het grootste online marketing platform van Nederland. Het platform is er op gericht om ondernemers te helpen groeien via het internet. Je kunt er e-books, blogs, cursussen, podcasts en events vinden. Door middel van gastbloggers worden er wekelijks interessante artikelen gepubliceerd die jou kunnen helpen als Digital Marketeer. Zeker voor beginners wordt er veel interessante content aangeboden.

Pauwr

Naast de echte content platforms zijn er ook veel marketingbureaus die regelmatig relevante content delen en die interessant zijn om te volgen. Een van deze bureaus is Pauwr, zij beschouwen zichzelf als een kenniscentrum door middel van hun blogs, onderzoeken en publicaties. Met wekelijks nieuwe artikelen ben jij weer up to date van alle ontwikkelingen binnen Digital Marketing.

2Bfound

Ook 2Bfound is zo’n marketingbureau. Ze onderscheiden zich door middel van hun kennisbank: 2Bsmart, wat in feite een soort FAQ is. Alle onderwerpen binnen Digital Marketing die je maar kunt bedenken staan er uitgelegd. En ben je op zoek naar iets wat er niet bij staat? Dan kun je je vraag indienen en binnenkort beantwoord terugvinden in de kennisbank. Uiteraard worden er ook met enige regelmaat blogs geschreven over actuele onderwerpen.

Meer weten over Digital Marketing?